Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 132 κάτοικοι με αίτημα να μην κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Ελαιώνα.

Πρώην και νυν βουλευτές, καθηγητές ΑΕΙ, δικηγόροι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι στρέφονται κατά της 202/18.2.2008 Πράξης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με την οποία αποφασίστηκε η παραχώρηση ακινήτων του Δήμου.

Οι προσφεύγοντες χαρακτηρίζουν μη νόμιμη την υπογραφείσα σύμβαση, γιατί, όπως υποστηρίζουν, παραβιάζει διατάξεις του ν.3481/06. Και αυτό γιατί επιλέγει έκταση για τις αθλητικές και λοιπές εγκαταστάσεις χωρίς προηγούμενη νόμιμη χωροθέτηση, ενώ δεν επιτρέπει την ανέγερση επί πλέον κτισμάτων 5.000 τ.μ., που αρχικά προβλεπόταν να γίνουν κάτω από τις κερκίδες, με συνέπεια να ελαττώνονται κοινόχρηστοι χώροι.

Κατά τους προσφεύγοντες η σύμβαση παραβιάζει επίσης το Σύνταγμα (άρθρα 17 και 24), ενώ δεν είναι νόμιμη, γιατί διατίθενται περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, χωρίς να τηρούνται οι διατάξεις της νομοθεσίας, απεμπολούνται δικαιώματα προστασίας της ακίνητης περιουσίας των δήμων, όπως προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία, και παραβιάζονται οι υποχρεώσεις επιμελούς και αποδοτικής διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι την ανέγερση την πληρώνει ο Δήμος και όχι ο Παναθηναϊκός και χαρακτηρίζουν χαμηλό και πρωτόγνωρο το ελάχιστο εγγυημένο ετήσιο μίσθωμα των 50.000 ευρώ.

Σχόλια