Στον ανακριτή τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΚΑ Χρηματιστηριακής

0

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εμφανιστούν προς απολογία στον 9ο ειδικό ανακριτή τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΚΑ Χρηματιστηριακής, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, και το κακούργημα της απιστίας κατ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, από την οποία προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε ζημιά που υπερβαίνει τα 143.000 ευρώ. Το τελευταίο αδίκημα συνδυάζεται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο ενδεχόμενο προφυλάκισης ή επιβολής περιοριστικών όρων.

Με την ολοκλήρωση των απολογιών η δικογραφία θα σταλεί στη Βουλή για να διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη των πρώην Υπουργών Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και Γιάννου Παπαντωνίου και του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Δρυ, είτε γιατί είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για να γίνουν οι συναλλαγές της ΔΕΚΑ το 2000 είτε γιατί γνώριζαν τις ενέργειες αυτές και δεν εξασφάλισαν τη διενέργεια του επιβεβλημένου οικονομικού ελέγχου.

Σχόλια