Στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του Ι. Κεφαλογιάννη

0

Να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσαν ο πρώην βουλευτής, Ι. Κεφαλογιάννης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Α. Σπανουδάκης ως προς το σκέλος του αδικήματος της ψευδορκίας για τον κ. Κεφαλογιάννη και της απλής συνδρομής στην πρόκληση πλημμελήματος για τον κ. Σπανουδάκη, εισηγήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελής κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης. Όπως υποστήριξε, υπάρχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία της απόφασης και οι ισχυρισμοί για ασάφεια και αντιφάσεις στο σκεπτικό κρίνονται αβάσιμοι.
Ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Σπανουδάκης είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε και τριών μηνών αντίστοιχα, με τριετή αναστολή. Για τα δύο προαναφερθέντα αδικήματα, τους είχαν επιβληθεί αντιστοίχως ποινές τετράμηνης και δίμηνης φυλάκισης.
Αντιθέτως, ο κ. Παντελής πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης των δύο κατηγορουμένων όσον αφορά στο αδίκημα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία, εκτιμώντας ότι τι δεν μπορούν να συρρέουν τα δύο εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκαν. Για το εν λόγω αδίκημα ο κ. Κεφαλογιάννης αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης ενός μηνός και ο Σπανουδάκης δύο μηνών.

Σχόλια