Στον εισαγγελέα 36χρονος και μια αλλοδαπή για υποβολή πλαστών φορολογικών δηλώσεων μέσω Ιντερνετ

0

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνέλαβαν 36χρονο και μία αλλοδαπή φίλη του, με την κατηγορία ότι υπέβαλαν μέσω Ιντερνετ και συγκεκριμένα του ηλεκτρονικού συστήματος TAXISNET, πλαστές φορολογικές δηλώσεις, εν αγνοία των πραγματικών υπόχρεων, με σκοπό να εισπράττουν επιστροφές φόρων ή υπέβαλαν εικονικά εκκαθαριστικά σημειώματα για την εκταμίευση καταναλωτικών δανείων και άλλες χρήσεις.

Η υπόθεση ήρθε στο φώς μετά από καταγγελίες Ελλήνων φορολογουμένων αλλά και του Κέντρου Πληροφορικής Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ).

Στο σπίτι του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μια εκτύπωση από αρχείο που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στην οποία εμφανίζονται προσωπικά στοιχεία 40 Ελλήνων φορολογουμένων, όπως οι ΑΦΜ τους, καθώς και ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης στο TAXISNET.

Επίσης κατασχέθηκαν σφραγίδες με στοιχεία φορολογουμένων και εταιριών, έξι μηχανικές και 13 ξύλινες σφραγίδες κενές, έτοιμες προς κατασκευή, μια ξύλινη σφραγίδα τράπεζας, συναλλαγματικές, βιβλιάρια τραπεζών και πλήθος έντυπου υλικού από τις τραπεζικές και λογιστικές συναλλαγές του συλληφθέντος.

Υπολογίζεται ότι η χρηματική ζημιά του ελληνικού δημοσίου όσο και των φορολογουμένων είναι μεγάλη και γίνεται εμπεριστατωμένη έρευνα για να διαπιστωθεί το ύψος της.

Σχόλια