Στον Εισαγγελέα Εφετών ο πρώην γραμματέας Εξοπλισμών του υπ. Άμυνας

0

Τέσσερις φορές συνολικά επισκέφθηκε την Εισαγγελία Εφετών για να καταθέσει στον Εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη ο πρώην γραμματέας εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βασιλάκος, που έχει καταγγείλει πως δέχθηκε προτάσεις χρηματισμού για εξοπλιστικά προγράμματα και απειλές όταν τις αρνήθηκε.
Τα στοιχεία που έχει προσκομίσει ο κ. Βασιλάκος αλλά και τα λεγόμενά του θα διασταυρωθούν με φακέλους των συμβάσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αποστέλλονται ήδη στο Εφετείο.
Η εισαγγελική έρευνα άρχισε με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην Γραμματέα Εξοπλισμών στις 13 Οκτωβρίου στην τελετή παράδοσης στο νέο Γραμματέα Δημήτρη Γεωργιόπουλο, κατά τις οποίες ο κ. Βασιλάκος, αναφερόμενος σε “”παρασιτούντες και αλητήριους”” που κινούνται στον χώρο των εξοπλισμών, είχε κάνει λόγο για δωροδοκίες αρμοδίων για την επιλογή εξοπλισμών και είχε τονίσει πως ο ίδιος παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν ενέδωσε. Χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκος είχε πει:
«Δέχτηκα απειλές αλλά δεν υπέκυψα. Διάφοροι αλητήριοι παρασιτούντες με λοιδόρησαν με αισχρό τρόπο. Δεν ενέδωσα, δεν τα πήρα».

Σχόλια