Στον εισαγγελέα ο ύποπτος για τη δολοφονία του Τζίτζιτς

0

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε την Κυριακή το πρωί στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης ο 34χρονος Σέρβος πρώην αστυνομικός, Ντέγιαν Μιλένκοβιτς, ως ένας από τους βασικότερους υπόπτους για τη δολοφονία του Σέρβου πρωθυπουργού, Ζόραν Τζίτζιτς, στις 12 Μαρτίου 2003 στο Βελιγράδι.

Σε βάρος του 34χρονου ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και αναμένεται να εκδοθεί στη Σερβία. Ο εισαγγελέας όρισε τακτική δικάσιμο για τις 31 Ιουλίου 2006, ενώ ο συλληφθείς εξακολουθεί να κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί και τυπικά ένταλμα προσωρινής κράτησης, καθώς σε βάρος του κρατουμένου έχει ήδη εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ και την Γιουγκοσλαβική αστυνομία.

Ο Μιλένκοβιτς συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητροπόλεως, κοντά στο Σερβικό προξενείο. Παλαιότερα, τον Ιανουάριο του 2003, είχε και πάλι συλληφθεί στη Γιουγκοσλαβία ως ύποπτος για την τότε απόπειρα δολοφονίας που είχε σημειωθεί εναντίον του Τζίτζιτς (τρεις μήνες πριν την δολοφονία του), αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των Ελλήνων για υπόθαλψη του Σέρβου κακοποιού.