Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες στο Χαλάνδρι και το Γαλάτσι

0

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες, από τις εφόδους που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική στις γιάφκες του Χαλανδρίου και του Γαλατσίου κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Από τα ευρήματα της αστυνομίας προκύπτει ότι πρόκειται για την οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς».
Οι συλληφθέντες είναι τρεις άνδρες -οι δύο εκ των οποίων είναι ξαδέλφια- και μια κοπέλα, όλοι φοιτητές, ηλικίας 20 έως 21 ετών. Ο ένας από τους τέσσερις έχει απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν, καθώς συμμετείχε σε επεισόδια.
Και οι τέσσερις αρνούνται τις κατηγορίες.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., προκύπτει ότι οι βόμβες στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτη Χηνοφώτη στις 12 Ιουλίου, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στις 2 Σεπτεμβρίου και στο σπίτι της κας Λούκας Κατσέλη την Τετάρτη, έχουν ακριβώς ίδια συνδεσμολογία και υλικά. 


Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι η βόμβα στο σπίτι της κας Κατσέλη ήταν πανομοιότυπη με αυτή που βρέθηκε στη γιάφκα του Χαλανδρίου. Εξάλλου, την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια στο σπίτι του κ. Χηνοφώτη, καθώς και για την επίθεση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης είχε αναλάβει η οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών».

Σχόλια