Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η υπόθεση του θανάτου μετανάστη στη Νίκαια

0

Να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες θανάτου του 25χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμράν, ο οποίος πέθανε λίγες ημέρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος από το αστυνομικό τμήμα Νίκαιας, ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέστειλε στον κ. Τέντε τον φάκελο με όλα τα σχετικά στοιχεία.
Ο νεαρός μετανάστης είχε προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου ως ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος ανήλικου συμπατριώτη του. Τρεις ημέρες μετά αφέθηκε ελεύθερος, αλλά στις 9 Οκτωβρίου άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας πνευμονικού οιδήματος. Συγγενείς και φίλοι του καταγγέλλουν πως όταν επέστρεψε στο σπίτι ήταν χτυπημένος σε εμφανή σημεία και συνδέουν τον θάνατό του με τη βάναυση μεταχείριση που, όπως υποστηρίζουν, υπέστη στο αστυνομικό τμήμα. Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Νίκος Καρακούκης αντέτεινε ότι το πνευμονικό οίδημα δεν μπορεί να προκλήθηκε από ξυλοδαρμό. Αντιθέτως, για σαφείς ενδείξεις κακοποίησης του 25χρονου η οποία μπορεί να προκάλεσε πνευμονικό οίδημα έκανε λόγο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Ο θάνατος του Πακιστανού έχει προκαλέσει αναβρασμό στους κόλπους των μεταναστών που ζουν στην πρωτεύουσα. Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νίκαια, από την οποία δεν έλειψαν τα επεισόδια. Επτά άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων δικάζονται σήμερα. Εξάλλου, 30 άτομα πραγματοποιούν από χθες το μεσημέρι κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 25χρονου.

Σχόλια