Στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση Πεπραγμένων 2016 της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών

0

Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση, επέδωσε σήμερα την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2016 ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Χρήστος Ζαμπίρας. Στην επίδοση της Έκθεσης παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνιος Συρίγος και ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Μιχάλης Σακκάς.

Παραδίδοντας την Έκθεση ο κ. Ζαμπίρας τόνισε ότι «η δραστηριότητα της Αρχής για το 2016 κρίνεται ικανοποιητική και πιστεύουμε πως έχει συμβάλει ουσιαστικά στο θέμα της διασφάλισης του απορρήτου καθώς οι πάροχοι που καλύπτουν πάνω από το 95% των χρηστών διαθέτουν εγκεκριμένη πολιτική ασφαλείας και απορρήτου, η οποία εφαρμόζεται». 

Ο κ. Ζαμπίρας αναφέρθηκε ακόμη στο τριετές σχέδιο δράσεων (2017-2019) που έχει εκπονήσει η ΑΔΑΕ και το οποίο με την υλοποίησή του θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της Αρχής. Αναφέρθηκε τέλος και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αρχή, τα οποία -όπως είπε- αφορούν «τους θεσμούς λειτουργίας, το προσωπικό, τα μέσα που έχει και τους πόρους» και πρόσθεσε πως «αν πραγματικά η πολιτεία επιθυμεί να ενισχυθεί ο ρόλος της ΑΔΑΕ, πρέπει να σκύψει σ’ αυτές τις εκκρεμότητες πιο ουσιαστικά, πιο αποτελεσματικά και ελπίζουμε στη βοήθειά σας προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης τόνισε πως τα ζητήματα αυτά πρέπει να τεθούν στις ακροάσεις που θα γίνουν και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, έτσι ώστε να βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο που θα οδηγήσει στην επιτάχυνση της υλοποίησης των εκκρεμοτήτων στις οποίες αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Σχόλια