Στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

0

Η Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το 2017 παραδόθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κυρία Μαρία Παπασπύρου, την οποία δέχθηκε στο γραφείο του, παρουσία των μελών του Προεδρείου της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κύριο Αντώνη Συρίγο, Πρόεδρο, κυρία Μαρία Θελερίτη, Αντιπρόεδρο, και κύριο Κωνσταντίνο Μορφίδη, Γραμματέα, καθώς και της Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ιδιαίτερα φέτος η Έκθεση για τη Δημόσια Διοίκηση θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και κατά την ακρόαση της Γενικής Επιθεωρήτριας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς, όπως σημείωσε, «είμαστε σε μια ευαίσθητη προεκλογική χρονιά –στη Δ΄ Σύνοδο της Βουλής– και ταυτόχρονα υπάρχει η απαίτηση από την κοινωνία για αυστηρότητα και ενθάρρυνση της Δικαιοσύνης στα θέματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον. Είμαστε σίγουροι ότι από την πλευρά σας, με τους επιθεωρητές σας, κάνετε ό,τι μπορείτε σε αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης απευθυνόμενος στην κυρία Παπασπύρου.

Από την πλευρά της η Γενική Επιθεωρήτρια απάντησε ότι ως φορέας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν υπό αντίξοες συνθήκες, τονίζοντας ότι «τα πάντα είχαν είτε χαθεί, είτε καταστραφεί» και συνέχισε λέγοντας ότι οι καθυστερήσεις στην έρευνα οφείλονται κυρίως στο ότι συχνά χρειάζεται να ανακτήσουν δεδομένα ακόμα και από παλαιά κατεστραμμένα μηχανήματα.