Στον Πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκε η Ετήσια Έκθεση του ΑΣΕΠ

0

Στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση παραδόθηκε εχθές, 26/6, η Ετήσια Έκθεση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για το 2017 από τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Ιωάννη Καραβοκύρη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, παραλαμβάνοντας την έκθεση, αφού τόνισε ότι εκκρεμούν πολλές προκηρύξεις για την κάλυψη χιλιάδων θέσεων εργασίας, εξέφρασε την ελπίδα «η αντιμετώπιση της ανεργίας, που είναι το κεντρικό θέμα για την έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, να  είναι το κριτήριο για να ανοίξουν θέσεις απασχόλησης, ζήτημα στο οποίο η συνεισφορά του ΑΣΕΠ είναι πολύ μεγάλη».

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στον όγκο της εργασίας που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η Αρχή, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη προκηρύξεις για μεγάλο αριθμό θέσεων με υπερπολλαπλάσιο αριθμό υποψηφίων. Ενδεικτικά ανέφερε ότι σε μία πρόσφατη προκήρυξη για τους υπαλλήλους της καθαριότητας στους ΟΤΑ, για 8.160 θέσεις προσήλθαν και υπέβαλαν αιτήσεις 130.000 υποψήφιοι. Όπως επίσης ότι για τις προσλήψεις γραμματέων στα δικαστήρια, για την πλήρωση 404 θέσεων προσήλθαν χιλιάδες άνθρωποι.

Ο κ. Καραβοκύρης σημείωσε ότι το ΑΣΕΠ διανύει το 25ο έτος της λειτουργίας του τονίζοντας ότι στον χρόνο που πέρασε «κατάφερε να δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά την αμεροληψία, την ουδετερότητα και την αξιοκρατία στο δημόσιο, σε αντιδιαστολή με κάποιες παγιωμένες πρακτικές και νοοτροπίες στον κρίσιμο αυτόν τομέα της απασχόλησης».

Σχόλια