Στόχος του Υπ. Δικαιοσύνης η κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων

0

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «επαγγελματική κατάρτιση κρατουμένων, κοινωνική επανένταξη και απασχόληση αποφυλακισμένων», που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η επιμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση των κρατουμένων.

Ο κ. Παπαληγούρας ανέφερε ότι η χρεοκοπία του υπάρχοντος συστήματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αποφυλακιζόμενων καταλήγει τις περισσότερες φορές πίσω στη φυλακή. Τόνισε μάλιστα ότι το Υπουργείο εγκαινίασε μια προσπάθεια ώστε να γίνουν οι φυλακές σχολεία δεύτερης ευκαιρίας για όλους, και από κολαστήρια να γίνουν αναμορφωτήρια.

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος εντάσσεται και η αποσυμφόρηση των φυλακών μέσω της κατασκευής νέων καταστημάτων κράτησης και της μεταφοράς αλλοδαπών κρατουμένων στην Αλβανία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες διαχωρισμού των κρατουμένων με βάση την ηλικία, το είδος του αδικήματος και το μέγεθος της ποινής που εκτίουν.

Σχόλια