Στρατοδικείο του ψευδοκράτους ανέστειλε την υπόθεση του Μ. Ματσάκη

0

Στρατοδικείο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους αποδεχόμενο τη βουλευτική ασυλία του κύπριου ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη, αποφάσισε να αναστείλει την υπόθεση εναντίον του, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο το 2009. Η υπόθεση αφορούσε την κατηγορία της «παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή».

Ακολούθως, ο κ. Ματσάκης οδηγήθηκε σε αστικό δικαστήριο του ψευδοκράτους για ακρόαση δεύτερης υπόθεσης εναντίον του που αφορά την αρπαγή σημαίας από τουρκικό φυλάκιο στη Λουρουτζίνα. Η δίκη όμως αναβλήθηκε για τις 5 Ιανουαρίου.

Ο ευρωβουλευτής αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και ήδη πέρασε στις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα διακίνησης οχημάτων στον Αγιο Δομέτιο.

Ο κ. Ματσάκης αναγκάστηκε να υπογράψει έγγραφο χρηματικής εγγύησης 17.850 λιρών Κύπρου, τις οποίες θα πρέπει να καταβάλει αν δεν παρουσιασθεί στο δικαστήριο του ψευδοκράτους στις 5 Ιανουαρίου. Όπως είπε όμως στο δικαστήριο, στις 5 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ζήτησε όπως η ακρόαση γίνει τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, αίτημα που απορρίφθηκε με το δικαιολογητικό της έναρξης του Μπαϊραμιού.

Σχόλια