Συλλήψεις ατόμων για υποκλοπή κωδικών της Nova

0

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλο, Ηράκλειο, Ρόδο και Σέρρες συνέλαβε επτά άτομα για υποκλοπή κωδικών και παράνομη διακίνηση τηλεοπτικού υλικού.

Επτά άτομα συνελήφθησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλο, Ηράκλειο και Ρόδο, ύστερα από μήνυση κατ αγνώστων, που υπέβαλε η εταιρία «Multichoice Hellas» για υποκλοπή κωδικών της και παράνομη διακίνηση του τηλεοπτικού της υλικού, μέσω διαδικτύου.

Οι συλληφθέντες -σε συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- χρησιμοποιώντας ειδικές συσκευές, υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένειμαν οργανωμένα σε άλλους χρήστες του Ίντερνετ, που διέθεταν τις ίδιες συσκευές, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της NOVA.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι τα κλειδιά αποκωδικοποίησης του σήματος της NOVA μοιράζονταν 511 παράνομοι συνδρομητές, ενώ σε έκθεση της εταιρίας, που επισυνάπτεται στη μήνυση, εκτιμάται ότι από την υπόθεση, το ελληνικό Δημόσιο, για το διάστημα 2008-09, έχασε 30.520.000 ευρώ.

Σχόλια