Συμβάσεις εργασίας: Επικρατέστεροι οι όροι των ατομικών από εκείνους των συλλογικών συμβάσεων, εφόσον είναι ευνοϊκότεροι

0

Σε εισήγηση του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Σανιδάς, προς την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, τονίζει ότι οι όροι των ατομικών συμβάσεων εργασίας είναι επικρατέστεροι των όρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, εφόσον παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στους εργαζομένους.

Συγκεκριμένα για τα νοσοκομεία, όταν αυτά μετατρέπονται από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου σε Δημοσίου Δικαίου, το επιστημονικό προσωπικό τους (βιολόγοι, χημικοί κ.λπ.), που δεν εντάσσεται σε μόνιμες θέσεις, πρέπει να εξακολουθεί να αμείβεται, όπως πριν, δηλαδή με τις συμβάσεις εργασίας των επιστημόνων και όχι βάσει του μισθολογικού καθεστώτος, που ισχύει για το προσωπικό του Δημοσίου.

Η υπόθεση έφθασε στην Ολομέλεια όταν η διοίκηση του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», που μετατράπηκε το 1992 σε ΝΠΔΔ κατέβαλε στο επιστημονικό προσωπικό αποδοχές χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες στη συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας τους και αυτοί διεκδίκησαν δικαστικά τις διαφορές των αποδοχών τους.

Πρωτοδίκως δικαιώθηκαν, αλλά το Εφετείο έκρινε, αντίθετα, ότι υπάγονται πλέον στο μισθολογικό καθεστώς του προσωπικού του Δημοσίου και στις εκάστοτε συλλογικές συμβάσεις εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Με την εισήγησή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε την αναίρεση της εφετειακής απόφασης, ενώ η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

Σχόλια