Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Συνήγορο του Πολίτη για τις φυλακές

0

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γεν. Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής) και ο Συνήγορος του Πολίτη συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 19 Μαΐου 2016, ημέρα Πέμπτη, ώρα 09.30-14.30, στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα, Αθήνα. Θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα: “Φυλακές, δικαιώματα, διαφάνεια και λογοδοσία – ο ρόλος των εποπτικών μηχανισμών”.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Βασιλική Κατριβάνου, Πρόεδρος της Ειδικής επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο Βασίλης Καρύδης, Αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη ενώ θα συμμετέχουν ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η συμφωνία συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων για την διαμόρφωση μιας νέας σωφρονιστικής πραγματικότητας με όρους διαφάνειας, λογοδοσίας και σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Σχόλια