Συμπαράσταση Δένδια προς τον καθηγητή Γιάννη Πανούση

0

Τη συμπαράστασή του προς τον καθηγητή Γιάννη Πανούση εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Δένδιας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου σημειώθηκε επίθεση αγνώστων ατόμων, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου με θέμα την επάνοδο και την κοινωνική μέριμνα για τους αποφυλακισθέντες.

Το Συνέδριο συνδιοργάνωσε με άλλους φορείς και πανεπιστημιακά τμήματα το εποπτευόμενο, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων «Επάνοδος».

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστο Κίττα, για το περιστατικό και την κατάσταση της υγείας του καθηγητή του Τμήματος Μ.Μ.Ε. του Ιδρύματος, Γιάννη Πανούση, ο οποίος τραυματίσθηκε από την επίθεση των αγνώστων.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρύτανη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε:

«Είμαι συγκλονισμένος από την επίθεση εναντίον της “”Επανόδου””, ενός φορέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, που βοηθάει την επανένταξη των φυλακισμένων στην κοινωνία. Είμαι συγκλονισμένος από την επίθεση εναντίον των ανθρώπων που με εθελοντική προσφορά και εθελοντική εργασία αποδεικνύουν την ανθρωπιά της κοινωνίας μας.

Θέλω να εκφράσω την συμπαράστασή μου στον καθηγητή κ. Πανούση και σε όλους αυτούς που υπέστησαν τη βία και τον βανδαλισμό. Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω ότι η κοινωνία των πολιτών δεν πρόκειται και δεν προτίθεται να χάσει την ανθρωπιά της και να υποκύψει απέναντι στους βανδάλους».

Σχόλια