Συνάντηση Καραμανλή – Παπαληγούρα για θέματα Δικαιοσύνης

0

Συνάντηση είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσε για την πορεία των μεγάλων στόχων που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Υπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα της κάθαρσης στην δικαιοσύνη σημείωσε ότι περίπου 90 δικαστές διώκονται αυτή την ώρα, είτε πειθαρχικά είτε ποινικά, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την επιστροφή του Ιάκωβου Γιοσάκη και της Κων/νας Μπουρμπούλια (μετά την αναίρεση του σχετικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών από τον Άρειο Πάγο λόγω ανεπαρκούς αιτιολογίας) στις φυλακές, ο υπουργός Δικαιοσύνης παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι οι “”Κασσάνδρες”” που ισχυρίζονταν ότι τάχα έχει “”στομώσει”” η κάθαρση στην Δικαιοσύνη πήραν μια απάντηση».

Ο κ. Παπαληγούρας αναφέρθηκε εξάλλου και στο στόχο για επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι παρά τις καθυστερήσεις υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα και βελτίωση στο χρόνο ολοκλήρωσης των δικών, ενώ υποστήριξε ότι σημειώνεται σημαντική αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος, με την κατασκευή καινούργιων φυλακών.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανάφερε ότι θα έρθουν στη Βουλή δύο καινούργια νομοσχέδια το πρώτο για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης και το δεύτερο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το δεύτερο νομοσχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσει το προσεχές διάστημα στην Κυβερνητική Επιτροπή, αναφέρεται ειδικότερα στο θέμα της δωροδοκίας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και της άσκησης παράνομης επιρροής στον ιδιωτικό τομέα.

Σχόλια