Συνάντηση Ολομέλειας προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων με τον Σάββα Τσιτουρίδη

0

Τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη, επισκέφθηκε το Προεδρείο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Αθηνών κ. Δημήτρη Παξινό, τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Γαρούφα και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πειραιώς κ. Κωνσταντίνο Πέταλα.

Οι Πρόεδροι των μεγαλύτερων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας επισκέφθηκαν τον Υπουργό, προκειμένου να του θέσουν υπόψη τα θέματα που ομόφωνα, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει και της Ολομέλειας που συγκαλείται, στην Φλώρινα στις 20 και 21 Απριλίου 2007.

Συγκεκριμένα οι πρόεδροι ζήτησαν τον άμεσο διπλασιασμό της παρεχόμενης από τον ΚΕΑΔ σύνταξης, την εσαεί παροχή δυνατότητας εξαγοράς 5 ετών για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στο Ταμείο Νομικών, την παροχή δυνατότητας εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας με τις ίδιες προϋποθέσεις και όρους που ισχύουν για εξαγορά του χρόνου άσκησης, αλλά και την τάχιστη ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης του Ταμείου Νομικών, για να δοθεί η δυνατότητα αύξησης της σύνταξης σε ποσοστό 20% τουλάχιστον.

Παράλληλα ζήτησαν την άμεση έκδοση των Διαταγμάτων, που χρειάζονται, για την εφαρμογή του τελευταίου Νόμου σχετικά με την απόδοση του πόρου του Ταμείου Νομικών από τις συμβολαιογραφικά καταρτιζόμενες συμβάσεις (1,2%).

Σχόλια