Συνάντηση Παπαληγούρα και Επιτροπής για το Σωφρονιστικό Σύστημα του ΔΣΑ

0

Συνάντηση είχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, με την Επιτροπή για το Σωφρονιστικό Σύστημα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που αποτελείται από τους Δ.Φίλη, Ρ. Καρρά και Κ.Παπαδάκη, παρουσία και του προέδρου του ΔΣΑ Δ.Παξινού.

Ο κ. Παπαληγούρας δεσμεύθηκε ότι η μεταγωγή των Αλβανών κρατουμένων στις φυλακές, που πρόκειται να ανεγερθούν στην Αλβανία, θα πραγματοποιηθεί μόνο με τη συναίνεση των ιδίων.
Υποσχέθηκε, επίσης, ότι με το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης θα αντιμετωπιστεί και το ζήτημα των κρατουμένων για μικροαδικήματα που κρατούνται στις φυλακές και αδυνατούν να εξαγοράσουν τις ποινές τους. Ωστόσο, απέρριψε το αίτημα της κατάργησης του υαλόφρακτου στην επικοινωνία δικηγόρου και κρατουμένου για τη διευκόλυνση της συνεργασίας τους, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας και την αποφυγή διακίνησης απαγορευμένων ειδών.

Όσον αφορά το «ειδικό καθεστώς κράτησης» των καταδικασθέντων μελών της 17Ν και του ΕΛΑ, ο κ. Παπαληγούρας δεν συμφώνησε με τον χαρακτηρισμό «ειδικό», και τόνισε πως δεν προτίθεται να προβεί σε καμιά άλλη μεταβολή.

Σχόλια