Συνάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των πρυτάνεων για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου

0

Συνάντηση πραγματοποίησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, με τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου, στην οποία συζητήθηκε το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου και της λήψης μέτρων αποτροπής επεισοδίων, εν όψει και του συλλαλητηρίου της Τετάρτης.

Ο κ. Σανιδάς, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου, τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να παύσουν οι χώροι του Πανεπιστημίου να αποτελούν ορμητήριο ορισμένων, για εκδήλωση επεισοδίων.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε συνολικά το πρόβλημα της έκτασης που έχει πάρει το φαινόμενο των επεισοδίων μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια και το πώς μπορεί “”αν όχι να εξαλειφθεί, τουλάχιστον να περιοριστεί””, ενώ αναζητήθηκε λύση και για το κτίριο των 250 τ.μ. που βρίσκεται μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου, προς την πλευρά της οδού Αβέρωφ και τελεί υπό κατάληψη εδώ και 15 χρόνια.

Παράλληλα , συνάντηση είχε και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης με τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντικείμενο της οποίας, ήταν η έξαρση των επεισοδίων στον αντιεξουσιαστικό χώρο και τα επεισόδια των οπαδών ομάδων.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, κ. Δημοσχάκης, δήλώσε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της επιτάχυνσης των δικών για τέτοιες υποθέσεις.

Σχόλια