Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Διευθυντή της γαλλικής εφημερίδας Le Monde Diplomatique

0

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον Διευθυντή της γαλλικής εφημερίδας Le Monde Diplomatique, κ. Serge Halimi, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων της ελληνικής έκδοσης του ιστορικού εντύπου.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η Υπεύθυνη Ξένων Εκδόσεων της Monde Diplomatique, κ. Anne Cecile Robert, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρης Κρέτσος και η δημοσιογράφος, κ. Βάλια Καϊμάκη, από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Ο κ. Βούτσης καλωσόρισε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον κ. Halimi, ο οποίος, όπως είπε, «εκπροσωπεί ένα παραδοσιακό, μεγάλου κύρους έντυπο στην Ευρώπη, που έχει γράψει ιστορία και στις ελληνικές του εκδόσεις και το οποίο παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «καθώς η χώρα μας βγαίνει τους επόμενους μήνες από τις σκληρές μνημονιακές δεσμεύσεις, βλέπουμε όλο και περισσότερο το μεγάλο κάδρο, που είναι η Ευρώπη, και μέσα σε αυτό βρίσκονται η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Νότος ειδικότερα».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως «το θέμα της Δημοκρατίας είναι κεντρικό στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και στην περίπτωση της Ιταλίας φάνηκε ότι υπάρχει ένα σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα στο πώς συμπεριφέρονται οι ελίτ της Ε.Ε. Εμείς το έχουμε υποστεί, το γνωρίζουμε και άρα η δημοσιότητα, ο Τύπος, τα έντυπα με κριτική και αδέσμευτη άποψη έχουν να διαδραματίσουν έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας και για το μέλλον της Ε.Ε.».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Monde Diplomatique δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στη Βουλή των Ελλήνων, αυτόν τον εμβληματικό χώρο για τη Δημοκρατία, όπως είπε, επισημαίνοντας πως αναμένει να δει «με ποιον τρόπο η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει την τύχη της στα χέρια της, τώρα που αλλάζει η κατάσταση». Ο κ. Halimi εξέφρασε επίσης την άποψή του πως «η άσκηση της Δημοκρατίας είναι εντελώς ασύμβατη με τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική».

Σχόλια