Συνάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

0

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  κ. Guido  Raimondi, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο κ. Raimondi, παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, συνεχάρη τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή για την «ενάρετη πορεία της ελληνικής κυβέρνησης» σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει και τα μέτρα που υλοποιεί στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γεγονός που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «αποτυπώνεται και στη δραματική μείωση των προσφυγών στο ΕΔΑΔ για τέτοιες υποθέσεις».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής αφού διαβεβαίωσε τον κ. Raimondi  για την προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνηση στην προάσπιση και τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημείωσε το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία του ΕΔΑΔ με τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, όπως και η νομολογία του για τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό.

Ο κ. Κοντονής σημείωσε ακόμη ότι η αφοσίωση της παρούσας κυβέρνησης στην διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποδεικνύεται έμπρακτα με την υπογραφή του 15ου Πρωτοκόλλου και την έναρξη της κυρωτικής διαδικασίας, καθώς και με την επικείμενη υπογραφή του 16ου Πρωτοκόλλου, για την κύρωση του οποίου συγκροτείται άμεσα Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, ενέργειες οι οποίες εκκρεμούσαν με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σχόλια