Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με το ΔΣ της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ

0

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε εχθές (17/5) με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Αντωνόπουλος έθεσε υπόψη του κ. Υπουργού μια σειρά από ζητήματα για την επίλυση των οποίων ζήτησε τη συμβολή του. Ιδιαίτερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάδειξη και υποστήριξη των σύγχρονων τρόπων ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και διαφάνειας των δικαστικών αποφάσεων και ενημέρωσης των πολιτών, όπως η ψηφιοποίηση αποφάσεων, η ανωνυμοποίηση αυτών και η συντήρηση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικής Δικαιοσύνης (Ο.Σ.Δ.Δ.Υ.-Δ.Δ.). Περαιτέρω, τονίστηκε η ανάγκη κάλυψης των θέσεων έμπειρων δικαστικών υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν από πτυχιούχους ΠΕ Νομικής και ΠΕ Πληροφορικής. Τέλος, εκτέθηκε η άποψη ότι οι θέσεις δόκιμων Εισηγητών του ΣτΕ δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν κατ’ έτος τις τέσσερις, ώστε οι υποψήφιοι κάθε διαγωνισμού να μπορούν να επιδιώκουν την εισαγωγή τους στο εν λόγω Δικαστήριο.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά το σύνολο των παραπάνω προτάσεων και απόψεων της Ένωσης. Τόνισε δε ότι γίνεται προσπάθεια άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80%, ιδίως με προσλήψεις πτυχιούχων πληροφορικής, καθώς και ότι οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για τον νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων και τον νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα υπόλοιπα ζητήματα.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιώργος Σάρλης καθώς και η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού κ. Σοφία Θελερίτη.

Σχόλια