Συνάντηση υπουργού Δικαιοσύνης με το προεδρείο της ΕΔΕ

0

Θέματα που απασχολούν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, ο κ. Παπαληγούρας δεν αποδέχτηκε το αίτημά της για απόσυρση των διατάξεων των άρθρων 1 (προσδιορισμός στα πινάκια μέσα σε έξι μήνες για τις ειδικές διαδικασίες και 12 μήνες για την τακτική διαδικασία) και 2 (ορισμός προεδρευόντων στα ποινικά από την Ολομέλεια) του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης. Επιπλέον, ο υπουργός δήλωσε ότι θα συγκροτηθεί εντός μηνός επιτροπή για τη μελέτη και ρύθμιση των θεμάτων της εθελουσίας εξόδου δικαστικών και της αναγνώρισης της δικηγορικής προϋπηρεσίας ως συντάξιμου χρόνου, καθώς επίσης και για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής θα γίνει στις 10 Μαΐου, κατά την οποία θα παραστεί το προεδρείο της Ένωσης.

Σημειώνεται ότι στις 9 Μαΐου έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για να αποφασιστούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποσυρθούν τα δύο πρώτα άρθρα του νομοσχεδίου και περαιτέρω, για να προωθηθεί η ικανοποίηση των αιτημάτων για την αντιμετώπιση των μαζικών μεταθέσεων, τη στήριξη του θεσμού της αυτοδιοίκησης των μεγάλων δικαστηρίων και Εισαγγελιών, τη στελέχωση της δικαιοσύνης, την υπηρεσιακή εξέλιξη και τις οικονομικές διεκδικήσεις του κλάδου.

Σχόλια