Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

0

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου συναντήθηκε, σήμερα, με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτεραιότητες του Υπουργείου οι οποίες συνδέονται με τη δικαιολογημένη  απαίτηση της κοινωνίας για γρήγορη και αξιόπιστη Δικαιοσύνη.

Η πρόεδρος της Ένωσης κα Βασιλική Θάνου εξέθεσε στον υπουργό τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, καθώς και μια σειρά αιτημάτων, μεταξύ άλλων: άμεση άυξηση των οργανικών θέσεων δικαστών κι εισαγγελέων, κάλυψη των κενών θέσεων των Ειρηνοδικείων, χορήγηση ατομικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους δικαστές και στους εισαγγελείς και κατάργηση επιβαρυντικών οικονομικών ρυθμίσεων, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία του δικαστικού λειτουργού.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ της Ένωσης συνεχάρησαν τον κ. Αθανασίου για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, εξέφρασαν τη στήριξη και τη συμπαράσταση τους στον νέο Υπουργό και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.