Συνεδρίαση ΚΕΣΦ για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές

0

Πραγματοποιείται υπό την προεδρία του καθηγητή της Νομικής, Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη, η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών (ΚΕΣΦ) κατά την οποία θα κατατεθούν τα αιτήματα και οι προτάσεις της επιτροπής των κρατουμένων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές της χώρας.

Στη συνεδρίαση του ΚΕΣΦ θα συμμετάσχουν και οι πρόεδροι των αρμόδιων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο καθηγητής της Νομικής, Χρήστος Μυλωνόπουλος και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη δεύτερη αυτή συνεδρίαση, τα μέλη του ΚΕΣΦ θα εξετάσουν αναλυτικά τα σχετικά αιτήματα εκπροσώπων των κρατουμένων και θα εισηγηθούν στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές και επίσης, ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι νέες ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν σύντομα και θα έχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, είτε αφορούν διοικητικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, είτε ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις.