Συνέδριο της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου στην Αθήνα

0

Συνέδριο διοργανώνει η Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου (ERA)  με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στην Αθήνα, στο Μέγαρο Διοικητού Θεοδώρου Β. Καρατζά (Αμφιθέατρο) στις  22 και 23 Μαΐου, αναφορικά  με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης.

Η «Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου» (Academy of European Law) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία σε δικηγόρους. Υποστηρικτές του οργανισμού είναι τα περισσότερα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και η ίδια η ΕΕ.

Η ERA διοργανώνει επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη, παρέχει πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης και εκδίδει το νομικού περιεχομένου περιοδικό, ERA Forum.

Αντικείμενο του συνεδρίου

Στο συγκεκριμένο συνέδριο θα συζητηθούν οι πρόσφατες σημαντικές καμπές στην πορεία της τραπεζικής ενοποίησης καθώς και το μέλλον αυτής. Θα εξεταστεί επίσης η δημιουργία του μηχανισμού παρακολούθησης και στήριξης της Επιτροπής καθώς και η επικείμενη δομική αναμόρφωση των ευρωπαϊκών τραπεζών στα πλαίσια της προσπάθειας για πιο αξιόπιστο τραπεζικό τομέα στην Ευρώπη, η ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας , η μείωση του κινδύνου τραπεζικής “μόλυνσης” καθώς και  οι σημαντικές αλλαγές που δρομολογούνται στην αρχιτεκτονική των μηχανισμών οικονομικής επιτήρησης, σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Συνέδριο απευθύνεται σε δικηγόρους από τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δημοσίους υπαλλήλους, εκπροσώπους των κεντρικών τραπεζών και των ρυθμιστικών αρχών, καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους.

Η Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου ιδρύθηκε στο Trier της Γερμανίας,  το Μάρτιο του 1992 .

Για πληροφορίες συμμετοχής κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο 
https://www.era.int/cgi-bin/cms?_SID=NEW&_sprache=en&_bereich=artikel&_aktion=detail&idartikel=124436

 

Σχόλια