Συνελήφθη ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη

0

Σε «κρησφύγετο» στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, ο οποίος καταζητείτο από τις διωκτικές αρχές της πόλης, κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία επισημαίνει ότι ο συλληφθείς κατηγορείται, μαζί με δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 50 και 29 ετών, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών και όπλων, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία κατ επάγγελμα και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Στην κατοχή του 45χρονου πρώην καλαθοσφαιριστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητά αντιαρματικά τύπου RPG-8, γιουγκοσλαβικής κατασκευής και προέλευσης, τέσσερα ωρολόγια χειρός μεγάλης αξίας, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, και ένα πολυτελές αυτοκίνητο -τύπου ΤΖΙΠ- το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί τον Οκτώβριο του 2007 από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Εξάλλου, όπως προέκυψε, ο 45χρονος είχε πουλήσει προ μηνών στον 29χρονο ένα πιστόλι και φυσίγγια αντί του ποσού των 900 ευρώ.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για τυχόν εμπλοκή των παραπάνω σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Να σημειωθεί ότι ο καλαθοσφαιριστής είχε συλληφθεί το 2004, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα που κατασκεύαζε και εν συνεχεία έθετε σε χρήση πλαστές πιστωτικές κάρτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν υποκλαπεί από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα των Σκοπίων.

Σχόλια