Συνελήφθη ο πρώην στενός συνεργάτης του Α.Τσοχατζόπουλου, Γ.Σμπώκος

0

Συνελήφθη χθες το απόγευμα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Είχε προηγηθεί η κλήση του σε απολογία την 27 Σεπτεμβρίου οπότε ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Ωστόσο, φαίνεται ότι σε βάρος του Γ. Σμπώκου προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία από την απολογία του εξαδέλφου του Α.Τσοχατζόπουλου, Ν.Ζήγρα, η οποία μεσολάβησε και η οποία οδήγησε στην έκδοση του ανωτέρω εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή Γαβριήλ Μάλλη.

Παράλληλα με τη σύλληψή του διεξήχθη έρευνα τόσο στο γραφείο του όσο και στο σπίτι του στην Κηφισιά, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του δύο όπλα, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

Για το λόγο αυτό θα οδηγηθεί σήμερα στο αυτόφωρο, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για την κατηγορία συμμετοχής του στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, για την οποία έχει εκδοθεί το σχετικό ένταλμα σύλληψης.