Συνέντευξη τύπου των ΜΚΟ της «Ομάδας Γαλατσίου» για το trafficking

0

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) της «Ομάδας Γαλατσίου» (που ασχολούνται με την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων), την Πέμπτη 26 Μαΐου 2005, έδωσαν συνέντευξη τύπου με Θέμα: «Θύματα εμπορίας (trafficking): μύθοι και πραγματικότητα». Η συνέντευξη αποτελεί ένα ακόμα λιθαράκι στην ειδική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΜΚΟ και υπουργείου Υγείας για το ποιος φορέας θα διαχειρίζεται την περίθαλψη των θυμάτων trafficking.

Οι εκπρόσωποι της «Ομάδας Γαλατσίου», Ντ. Βαρδαμάτου, Παν. Δημητρας, Κ. Καμπουράκης και Υβέτ Τσάρβες, εξήραν τη συνεργασία με την πολιτεία και κυρίως την ΥΔΑΣ (υπηρεσία αναπτυξιακής βοήθειας του υπ. Εξωτερικών) τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2004, «συνεργασία που δεν υπάρχει σήμερα» όπως τόνισαν. Επιπλέον, αναφέρθηκαν στη σχετική -όχι όμως επαρκή- χορήγηση αδειών παραμονής που δίνεται στα θύματα από το υπ. Εσωτερικών, καθώς και στην έλλειψη πλήρους νομικής στήριξης των θυμάτων.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της «Ομάδας Γαλατσίου» καλούν στις 25 Ιουνίου τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς της πολιτείας αλλά και τους βουλευτές της Επιτροπής Ισων Ευκαιριών της Βουλής σε διεξοδική συζήτηση για το θέμα και στη χάραξη συνεργασίας μεταξύ πολιτείας και ΜΚΟ για τη συνδιαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Σχόλια