Συνέντευξη τύπου του υπ. Δικαιοσύνης για τα μέτρα ασφαλείας στις ελληνικές φυλακές

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αντ. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την αναμόρφωση των ελληνικών φυλακών, όπως η ενίσχυση του εξοπλισμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών με κατάλληλο οπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα, τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών στις σκοπιές των καταστημάτων κράτησης κ.α.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μία από τις φυλακές των Τρικάλων, Δομοκού και Μαλανδρίνου θα μετατραπεί σε κατάστημα κράτησης υψίστης ασφαλείας ενώ θα προσληφθούν 500 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ από το θεσμό της κινητικότητας 220 δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταταγούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Επίσης, αναφέρθηκε ότι το ΣΔΟΕ θα ελέγξει ορισμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες εντοπισμού παραβατικών συμπεριφορών.

Με ειδικότερη ρύθμιση που θα προστεθεί στο σχετικό νομοσχέδιο, θα προβλέπεται η δυνατότητα μείωσης των ποινών των καταχραστών του δημοσίου ενώ τίθεται τέρμα στα ισόβια για τους καταχραστές του δημοσίου οι οποίοι θα συμφωνήσουν να επιστρέψουν το συνολικό ποσό που καταχράστηκαν.

Τέλος, ο κ. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ότι παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη όσων έχουν διαπράξει μέχρι τώρα αδικήματα που τιμωρούνται μέχρι ένα έτος, εκτός αν τα αδικήματα αφορούν άρνηση καταβολής διατροφής και καταβολής εργατικών απαιτήσεων.

Σχόλια