Συνεχίστηκε η δίκη για το θάνατο Μαραγκάκη

0

Συνεχίστηκε χθες η δίκη των τριών ανδρών των ΤΑΕ Ρεθύμνου για το θάνατο του 22χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη σε μπλόκο της αστυνομίας στις 5 Δεκεμβρίου, έξω από το χωριό Γωνιές, στα σύνορα των νομών Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ηρακλείου, Ματθαίος Τζαγκαράκης, ο οποίος είχε εξετάσει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος Ηρακλής Μαραγκάκης το Δεκέμβρη του 2003, όταν έχασε τη ζωή του.

Αναφερόμενος στις θέσεις βολής των τριών αστυνομικών, ο κ. Τζαγκαράκης είπε ότι θεωρεί αδύνατον από τη θέση στην οποία βρισκόταν ένας από τους ειδικούς φρουρούς, να γίνει ταύτιση με τη φονική βολή, κατάθεση, που θεωρείται θετική για τον έναν εκ των κατηγορουμένων, καθώς ο κ. Τζαγκαράκης ήταν αυτός που συνέταξε έκθεση αυτοψίας σχετικά με τα ευρήματα των βολών σε σημεία του οχήματος και ήταν παρών στην αναπαράσταση του συμβάντος.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων και ενός ανώτατου αξιωματικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Αττικής, την εξέταση του οποίου ζήτησε η πολιτική αγωγή, αλλά και ο εισαγγελέας της έδρας, καθώς τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, που διενήργησε η υπηρεσία, αναμένεται να φωτίσουν περισσότερο την υπόθεση.

Σχόλια