Συνεχίζεται από χθες η δίκη του ΕΛΑ

0

Επανελήφθη χθες με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για βομβιστικές ενέργειες που αποδίδονται στον ΕΛΑ.

Ο Γιάννης Σερίφης έκανε λόγο για τους διωκτικούς μηχανισμούς που προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να πετύχουν την καταδίκη του, ενώ κάλεσε ως μάρτυρες υπεράσπισης δικαστές που είχαν εκδικάσει στο παρελθόν υποθέσεις του, αλλά και διώκτες του, προκειμένου, όπως επισήμανε, να τους υποβάλει ερωτήσεις και να κάνει αποκαλύψεις.

Στο μεταξύ, φραστική επίθεση εξαπέλυσε ο κατηγορούμενος Αγγελέτος Κανάς στον συγκατηγορούμενό του Χρήστο Τσιγαρίδα, υποστηρίζοντας ότι δεν θα γινόταν δίκη τώρα αν ο Τσιγαρίδας δεν είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Την Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί η ένσταση που υπέβαλε ο συνήγορος της Ειρήνης Αθανασάκη, Αρης Κωνσταντάκης, προκειμένου να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω εκκρεμοδικίας της κύριας υπόθεσης του ΕΛΑ, ενώ ο συνήγορος του Γιάννη Σερίφη, Σπύρος Φυτράκης, ζήτησε, εφόσον γίνει δεκτή η ένσταση, να διαχωριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης για τον πελάτη του.

Σχόλια