Συνεχίζεται η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη του ΕΛΑ

0

Δεκτό έγινε από το Tριμελές Eφετείο Kακουργημάτων αίτημα ανάκλησης της απόφασης για περάτωση της αποδεικτικής διαδικασίας που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση του ΕΛΑ Αγγελέτου Κανά, Κώστα Αγαπίου, Χρήστου Τσιγαρίδα και Μιχάλη Κασσίμη.

Στόχος του αιτήματος είναι να διαβιβαστούν στο δικαστήριο, προκειμένου να αξιολογηθούν, έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Αυριανή την περασμένη εβδομάδα, τα οποία αποδίδονται στην Aντιτρομοκρατική Yπηρεσία και στα οποία αναφέρεται ότι δράστες των βομβιστικών επιθέσεων, που χρεώνονται στον ΕΛΑ, στην παμπ Όσκαρ το 1988 και σε βάρος του Σαουδάραβα πρέσβη το 1983 ήταν Άραβες και όχι Έλληνες. Σύμφωνα με τα έγγραφα, το άτομο με το όνομα Ζορζ, που φέρεται ως δράστης της επίθεσης στην παμπ Όσκαρ, ήταν Λιβανέζος, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία, το ψευδώνυμο Ζορζ το είχε ο Αγγελέτος Κανάς. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι το δικαστήριο πρέπει να ερευνήσει το λόγο που η Aντιτρομοκρατική Yπηρεσία απέκρυψε τα στοιχεία αυτά και ζήτησαν την κλήτευση στελεχών της, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Με το αίτημα δεν συντάχθηκαν οι συνήγοροι της Ειρήνης Αθανασάκη, ενώ αντίθετα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής συναίνεσαν στο ότι τα έγγραφα πρέπει να αξιολογηθούν ενώπιον του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και διέταξε να διαβιβαστούν στους δικηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής τα εν λόγω έγγραφα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.