Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων των Ιωαννίνων

0

Έπ’ αόριστον θα συνεχιστεί η αποχή των δικηγόρων στα δικαστήρια Ιωαννίνων, τα οποία δε λειτουργούν για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, αν το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αποσύρει τους σχεδιασμούς για μεταφορά δικαστικών υπηρεσιών από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο, σε άλλες περιοχές της χώρας. Ακόμα, σε αποχή βρίσκονται και οι δικηγόροι της Άρτας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΔΣΙ), η νομαρχία και άλλοι φορείς του νομού αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους ότι στο σχεδιασμό του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η ίδρυση διοικητικού εφετείου στο Μεσολόγγι που μέχρι τώρα καλύπτεται από το αντίστοιχο της Πάτρας και η μεταφορά σε αυτό υποθέσεων του Διοικητικού Εφετείου που λειτουργεί σήμερα στα Γιάννινα, καλύπτοντας την Ήπειρο και την Κέρκυρα.
Στις διαμαρτυρίες των Ηπειρωτών, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε προφορικά σε αντιπροσωπεία δικηγόρων ότι δεν θα μετακινηθεί το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, αλλά αρνείται να το βεβαιώσει και γραπτώς.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην τελευταία του συνεδρίαση εξέφρασε την ομόφωνη στήριξή του στον αγώνα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Σχόλια