Συνεχίζεται η δίκη για την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ

0

Η μητέρα του ανήλικου Ρουμάνου κατηγορούμενου κατέθεσε στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και φέρεται να δήλωσε ότι δε θυμάται πού ήταν ο γιος της το βράδυ της εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, το Φεβρουάριο του 2006.

Η μητέρα του ανήλικου κατηγορουμένου απέδωσε την αρχική ομολογία του παιδιού της για τη δολοφονία του Άλεξ στις πιέσεις που δέχθηκε από τις αστυνομικές αρχές και αμέσως μετά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής της στην Ελλάδα.

Φέρεται να κατέθεσε ότι πάντα ήταν κοντά στο παιδί της και ενδιαφερόταν για την πρόοδό του στο σχολείο. Σε ερώτηση του δικαστηρίου γιατί εξακολουθεί ο γιος της να κάνει παρέα με τους δύο συγκατηγορούμενούς του ανήλικους Έλληνες, φέρεται να απάντησε ότι τα γεγονότα των δυόμισι τελευταίων ετών τους έχουν συσπειρώσει.

Εν τω μεταξύ, ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο ανήλικων Ελλήνων υπέβαλε αίτημα κλήτευσης πραγματογνώμονα για να διαπιστωθεί εάν παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών μπορούν να μεταφέρουν στα στενά της Βέροιας καροτσάκι οικοδομικών εργασιών με το άψυχο σώμα παιδιού -όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Σχόλια