Συνεχίζονται οι προσφυγές κατά του ειδικού τέλους ακινήτων

0

Η πρώτη αίτηση κατά λογαριασμού της ΔΕΗ στον οποίο περιλαμβάνεται το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών κατατέθηκε  από το δικηγόρο Αθηνών κ.Αντώνη Αργυρό ο οποίος με την αίτησή του ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός και παράνομος αλλά και αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) ο τελευταίος νόμος (Ν. 4021/2011) σύμφωνα με τον οποίο εκδίδονται  οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τη σχετική επιβάρυνση.

Σύμφωνα με  την αίτηση του κ. Αργυρού το νέο ειδικό τέλος αποτελεί στην ουσία φόρο και η επιβολή του είναι αντίθετη σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ,ενώ ο ίδιος επίσης σημειώνει ότι ο νέος φόρος αποτελεί τη δεύτερη φορολογική επιβάρυνση της κατοχής της ακίνητης περιουσίας μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος (2011), καθώς, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ επιβαρύνονται και με τον Φ.Α.Π. (άρθρα 27 Ν. 3842/2010), με συνέπεια να σημειώνεται παραβίαση και της αρχής της απαγορεύσεως της διπλής φορολογίας, ήτοι της απαγορεύσεως εκ νέου φορολογήσεως της ιδίας φορολογητέας ύλης για την ιδία αιτία».

Αίτηση ακύρωσης κατά του Ν. 4021/2011 αλλά και της επίμαχης απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών που προβλέπει την επιβολή του νέου ειδικού τέλους κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο δικηγόρος κ. Σπύρος Φραντζής και δύο ιδιοκτήτες ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι προσφυγή κατά του νέου τέλους έχει καταθέσει επίσης ο Δικηγορικός Σϋλλογος Αθηνών και το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι».

Σχόλια