Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι Αθηνών

0

Συνεχίζεται η τριήμερη προειδοποιητική απεργία των δικηγόρων Αθηνών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.

Ειδικότερα οι δικηγόροι ζητούν να καλυφθούν τα οργανικά κενά δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εθελουσία έξοδο των δικαστών, να χρηματοδοτήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τη μηχανοργάνωση των δικαστηρίων και να επισκευαστούν τα δικαστικά μέγαρα. Ακόμα, ανέφεραν ότι οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και οι συνεχείς αναβολές των δικών οδηγούν ουσιαστικά σε αρνησιδικία.

Η πρωτοβουλία των δικηγόρων και τα αιτήματά τους βρίσκουν σύμφωνη και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία, σε ένδειξη συμπαράστασης, καλεί τα μέλη της, που συμμετέχουν στις συνθέσεις των δικαστηρίων τις ημέρες της αποχής των δικηγόρων (δηλαδή 18, 19 και 20 Ιουνίου), να παρέχουν κάθε διευκόλυνση προς τους διαδίκους και τους νομικούς τους παραστάτες.

Η Ένωση τονίζει εξάλλου, ότι έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει τις δυσλειτουργίες της Δικαιοσύνης, για τις οποίες δεν ευθύνονται οι δικαστές και έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση της απονομής της.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ.Κουσούλης ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι τα νομοθετικά μέτρα των τελευταίων ετών για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης όχι μόνο δεν έφεραν αποτελέσματα, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν επιζήμια για την Δικαιοσύνη και πρέπει να επανεξεταστούν.