Συνολική διαγραφή χρέους με απόφαση του Ειρ.Βάμου Αποκορώνου

0

Τη συνολική (100%) διαγραφή του χρέους υπερχρεωμένης δανειολήπτριας, αποφάσισε με την υπ.αρ 4/2013 απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Βάμου Αποκορώνου.

Συγκεκριμένα και επί της ουσίας της απόφασης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η δανειολήπτρια τυγχάνει να είναι μέλος, πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση, με την οποία δίνεται η πρέπουσα “ανάσα” για τους χειμαζόμενους από τη οικονομική κρίση δανειολήπτες.

Ειδικότερα, η δανειολήπτρια είναι έγγαμη, 68 ετών, μητέρα ενός ενηλίκου τέκνου,εργαζόταν ως κομμώτρια αλλά λόγω σοβαρής ασθένειας ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί και σήμερα είναι συνταξιούχος γήρατος, από τον Ο.Α.Ε.Ε, με σύνταξη 515 ευρώ/μήνα που αποτελεί το μοναδικό της εισόδημα.Ο σύζυγός της είναι αγρότης, της ίδιας ηλικίας, με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, ο οποίος έχει στην κυριότητα του μια οικία 97 τ.μ, στην οποία διαμένει με την σύζυγο του. Επίσης, έχουν στην κυριότητά τους κατά 50% έκαστος, ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.

Το χρέος της δανειολήπτριας σε τέσσερις Τράπεζες, ανερχόταν σε 104.531,05 ευρώ και “κουρεύτηκε” από το Ειρηνοδικείο Βάμου, κατά 100%, οριστικά και χωρίς επαναπροσδιορισμό δίκης.
 

Σχόλια