Σύντομα η έκδοση του κ. Μ. Χριστοφοράκου

0

Συνεχείς εξελίξεις παρατηρούνται πλέον καθημερινά στην υπόθεση Siemens. Ειδικότερα, από χθές άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του Μ.Χριστοφοράκου στην Αθήνα, καθώς το Εφετείο του Μονάχου έκανε δεκτό το ελληνικό αίτημα για την έκδοσή του. Παράλληλα, άρχισαν να εμφανίζονται και οι πρώτοι πολιτικοί κραδασμοί μετά την αναφορά του κ. Χριστοφοράκου στον Ι.Βαρθολομαίο από τη Νέα Δημοκρατία και τον
κ.Κώστα Γείτονα από το ΠΑΣΟΚ ως τα πρόσωπα που πήραν για λογαριασμό των κομμάτων τους «εκατομμύρια ευρώ» προκειμένου να προωθηθεί το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης εκτιμούν ότι η παράδοση του κ.Χριστοφοράκου είναι θέμα λίγων ημερών με βάση τις διαβεβαιώσεις της γερμανικής πλευράς ότι ο χρόνος έλευσης του κατηγορούμενου δεν επηρεάζεται από ενδεχόμενες δικαστικές προσφυγές των συνηγόρων του. Επιπλέον η ίδια η απόφαση, που φέρει ημερομηνία 10 Αυγούστου αλλά διαβιβάστηκε χθες στην Αθήνα, αναφέρει ρητά ότι η καταδίκη του κ. Χριστοφοράκου από το Ειρηνοδικείο του Μονάχου δεν αποτελεί εμπόδιο στην παράδοσή του.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την απόφαση για την έκδοσή του ο κ. Χριστοφοράκος μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα μόνο για 4 εμβάσματα ύψους 400.000 ευρώ του 2003 ενώ για την περίοδο 2004 – 7, μετά την καταδίκη του στη Γερμανία έχει εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο στη χώρα μας.

Σχόλια