Σύσταση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την επεξεργασία ρυθμίσεων στη διοικητική δικαιοσύνη

0

Σύμφωνα με απόφαση του Υπ. Δικαιοσύνης (4/12/2015 – ΦΕΚ B 2619/2015), συστάθηκε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή με αντικείμενο την επεξεργασία ρυθμίσεων για τη διοικητική δικαιοσύνη.

Η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Γεώργιο Σταυρόπουλο του Κωνσταντίνου, Επίτιμο Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως Πρόεδρο,

2. Ευθύμιο Αντωνόπουλο του Αργυρίου, Σύμβουλο Επικρατείας, Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αναπληρωτή του τον Μιχαήλ Πικραμένο του Νικολάου, Σύμβουλο Επικρατείας,

3. Ειρήνη Πανναδάκη του Εμμανουήλ, Πρόεδρο Εφετών Δ.Δ., Πρόεδρο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Φαϊτά του Αλεξάνδρου,

Πρόεδρο Πρωτοδικών Δ.Δ., Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών,

4. Άννα − Μαρία Βενετιάδου του Κυριάκου, Εφέτη Δ.Δ.,

5. Κωνσταντίνο Ρέμελη του Σωτηρίου, Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου, Δικηγόρο, εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,

6. Ακρίτα Καϊδατζή του Νικολάου, Λέκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και

7. Βασιλική Κόκοτα του Λουκά, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αναπληρώτρια την Βιολέττα Τηνιακού του Αλέξανδρου, Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποσπασμένη στο Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως μέλη.

Χρέη γραμματέα της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής θα εκτελεί η Βασιλική Γραμματικά του Ιωάννη, υπάλληλος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή οφείλει να περατώσει το έργο της έως τις 30 Μαρτίου 2016.
 

Σχόλια