Συζητήθηκε η αγωγή Κεφαλογιάννη κατά της εφημερίδας «Έθνος»

0

Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αγωγή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, κατά των υπευθύνων της εφημερίδας «Εθνος», από τους οποίους διεκδικεί αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αγωγή αφορά δυσφημιστικά κατά τον ενάγοντα δημοσιεύματα της εφημερίδας, τον Οκτώβριο του 2004 , με αφορμή το βέτο που είχε ασκήσει η Ελλάδα με την Κύπρο και την Μάλτα σε οδηγία της Ε.Ε. για την επέκταση και σε άλλα πρόσωπα της ευθύνης για ρύπανση της θάλασσας από πλοία.

Ως μάρτυρας του κ. Κεφαλογιάννη κατέθεσε το μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Εμπορίου, Κ. Μπαντουβάς, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι στόχος των δημοσιευμάτων ήταν να τρωθεί η υπόληψη του υπουργού. Ο κ. Μπαντουβάς κατέθεσε επίσης ότι στόχος του υπουργού με το βέτο, ήταν να μην ποινικοποιηθεί η ναυτική εργασία.

Από την πλευρά των εναγομένων κατέθεσε ο δημοσιογράφος κ. Τρ. Δραβαλιάρης ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ειπε: «Το έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον τόσο της εφημερίδας μας και γενικά μεγάλης μερίδας του Τύπου, όσο και η κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είχε ως αποτέλεσμα να διαφοροποιήσει η κυβέρνηση τη στάση της από τον κ. Κεφαλογιάννη και να ευθυγραμμιστεί με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ψηφίζοντας τελικά την κοινοτική οδηγία και την απόφαση-πλαίσιο για επιβολή κυρώσεων που αφορούν σε περιπτώσεις ρύπανσης των θαλασσών από δεξαμενόπλοια στο Συμβούλιο Μονίμων Αντιπροσώπων των χωρών -μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Σχόλια