Συζητήθηκε στην ολομέλεια του ΣτΕ η χρήση των ακινήτων στη Βούλα

0

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου έχει παραπεμφθεί λόγω γενικότερου ενδιαφέροντος, συζητήθηκε το θέμα του αν είναι συνταγματική ή όχι η χρήση γενικής κατοικίας (γραφεία και καταστήματα) σε ακίνητα στην περιοχή της Βούλας.

Το Ε Τμήμα του ΣτΕ που παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια για οριστική κρίση, είχε κρίνει στην παραπεμπτική απόφαση – εισήγησή του ότι ο επίμαχος νόμος (3212/2003), με τον οποίο μετετράπησαν οι πολεοδομικές χρήσεις στα ακίνητα που βρίσκονται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Βούλα από αμιγούς κατοικίας σε γενικής, είναι αντισυνταγματικός. Δηλαδή, ότι επιτρέπεται μόνο η χρήση αμιγούς κατοικίας (μόνο κατοικίες και όχι καταστήματα).

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο νόμος αυτός προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές καθώς «πριν από την κατάρτιση και την ψήφισή του έπρεπε να γίνει μελέτη των αναγκών της πόλης για τη λειτουργικότητά της».

Επίσης, είχε κριθεί ότι «η διάταξη 13 του νόμου 3212/03 που επέτρεψε στην συγκεκριμένη περιοχή την ανέγερση καταστημάτων, είναι αντίθετη στις συνταγματικές διατάξεις (άρθρο 24) που προστατεύουν το περιβάλλον, καθώς οδηγεί σε επιβάρυνση των όρων διαβίωσης στον οικισμό της Βούλας».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Σχόλια