Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο η αίτηση πτώχευσης της Ρικομέξ

0

Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η εταιρεία Ρικομέξ. Στο δικαστήριο ήταν παρόντες πολλοί από τους συγγενείς των 39 θυμάτων από την κατάρρευση του εργοστασίου στο σεισμό του 1999, ενώ δεν προσήλθαν οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης κατέθεσε ο λογιστής της εταιρίας, ο οποίος δήλωσε ότι η Ρικομέξ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της λόγω των υψηλών ποσών αποζημίωσης που έχουν επιδικαστεί για τις οικογένειες των θυμάτων του εργοστασίου. Από την πλευρά τους οι συγγενείς καταλογίζουν δόλο στην αίτηση πτώχευσης, υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση έχει ανθηρά οικονομικά και καταγγέλλουν την πώληση της Ρικομέξ σε πολυεθνική εταιρεία με έδρα το Βέλγιο και την ίδρυση θυγατρικής στην Τουρκία.

Στο μεταξύ το δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναβολής που ζητήθηκε απο την πλευρά των συγγενών λόγω απουσίας των ιδιοκτητών της εταιρείας. Ζήτησαν ωστόσο να καταγραφεί στα πρακτικά η απουσία των αιτούντων προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω απόσπασμα για να ζητήσουν τη δίωξη για απείθεια σε βάρος των αντιδικούντων. Η απόφαση του δικαστηρίου για την αίτηση πτώχευσης θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Σχόλια