Συζήτηση για αναδρομικές αποδοχές δικαστικών

0

Χθες βράδυ συνεδρίασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το ειδικό δικαστήριο για το ζήτημα των αναδρομικών αποδοχών και φοροαπαλλαγών των εν ενεργεία και συνταξιούχων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, όμως, οι προτάσεις των εισηγητών δεν ήταν έτοιμες, λόγω δυσχερειών, αναπόφευκτων για ένα ειδικό δικαστήριο.

Οι εν ενεργεία δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί διεκδικούν φοροαπαλλαγές αντίστοιχες με αυτές των βουλευτών.

Έτσι, στην αρχή της συνεδρίασης, στην οποία προήδρευσε ο πρόεδρος του ΣτΕ Γ. Παναγιωτόπουλος, συζητήθηκε μία μόνο υπόθεση προσφυγής δικαστή της Σχολής Δικαστών. Όλες οι άλλες προσφυγές δικαστών αναβλήθηκαν.

Σημειώνεται ότι το σχετικό πινάκιο περιελάμβανε 15 αγωγές δικαστών, ενώ περισσότερες από 2.500 προσφυγές έχουν κατατεθεί από εν ενεργεία λειτουργούς της Θέμιδος, συνταξιούχους, χήρες και παιδιά δικαστών, οι οποίοι έχουν αποβιώσει.

Οι εν ενεργεία δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί διεκδικούν φοροαπαλλαγές αντίστοιχες με αυτές των βουλευτών, καθώς και την επιστροφή φόρων για προηγούμενα οικονομικά έτη ενώ οι συνταξιούχοι διεκδικούν την αναπροσαρμογή των συντάξεών τους με το συνυπολογισμό του επιδόματος (πάγια αποζημίωση) των 880 ευρώ, που λαμβάνουν οι εν ενεργεία δικαστές με βαθμό προέδρου Πρωτοδικών και άνω.

Σχόλια