Σχέδιο άμεσης δράσης από το υπ. Δικαιοσύνης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

0

Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γ. Σούρλας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακοίνωσε την κυβερνητική πρόθεση για εφαρμογή Σχεδίου Άμεσης Δράσης με σκοπό την προάσπιση των Δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ειδικότερα, το πρώτο βήμα θα είναι ο ορισμός Εισαγγελέα, επιφορτισμένου με το καθήκον της εποπτείας των υποθέσεων φυλετικού μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας ενώ μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων θα επιχειρηθεί η καταπολέμηση των αντίστοιχων φαινομένων. Επίσης, θα δοθεί δυνατότητα ενημέρωσης και επικοινωνίας των αλλοδαπών με τις Ελληνικές Αρχές. Τέλος, ανακοινώθηκε η σύσταση ενός ενιαίου Κρατικού Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και η δημιουργία μιας ενιαίας Βάσης Δεδομένων με σκοπό την ενημέρωση των Διεθνών Οργανισμών και την παρακολούθηση της εξέλιξης των υποθέσεων.

Ο κ. Σούρλας, στη σχετική ανακοίνωσή του, καταλήγει επισημαίνοντας την υποχρέωση της χώρας μας να ανταποκριθεί στις διεθνείς δεσμεύσεις της και να αναδείξει την πραγματική της εικόνα, ως η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Σχόλια