Σχέδιο για το ΕΤΑΤ κατατέθηκε στο ΣτΕ

0

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις διαχείρισης και διεκπεραίωσης θεμάτων Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης προσωπικού των πιστωτικών ιδρυμάτων (Τραπεζών) από το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), κατατέθηκε χθες στο ΣτΕ.

Σύμφωνα με αυτό, το ΕΤΑΤ αναλαμβάνει μέχρι την υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων στην ασφάλιση του ΕΤΕΑΜ, τη διαχείριση και διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων των ασφαλισμένων και συνταξιούχων των Επικουρικών Ταμείων των Τραπεζών, εξακολουθεί ωστόσο να ισχύει η αναγνώριση ετών και η προαιρετική ασφάλιση, ενώ οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις συντάξεις που καταβάλλουν τα ήδη υπάρχοντα Ταμεία.

Οι Τράπεζες υποχρεούνται να θέσουν στη διάθεση του ΕΤΑΤ προσωπικό και εξοπλισμό, τα αρχεία και μητρώα των εργαζομένων σε αυτές, όπως και κάθε άλλο αναγκαίο στοιχείο για τη δημιουργία ατομικών φακέλων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Η νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχεδίου ΠΔ θα γίνει από την Ολομέλεια του ΣτΕ, κατόπιν αιτήματος του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, που έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γ.Παναγιωτόπουλο, ο οποίος και όρισε εισηγητή τον πάρεδρο Γ.Τσούκα.

Σχόλια