Συνάντηση των Δικαστικών Ενώσεων με τον υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα του πόθεν έσχες

0

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Δικαστικών Ενώσεων, την Παρασκευή 15/3/2019 πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση εκπροσώπων έξι [6] δικαστικών ενώσεων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για τα θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στον υπουργό δικαιοσύνης ετέθησαν τα εξής ζητήματα: 1. “ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό αφενός να ενεργήσει, ώστε να δοθούν αρμοδίως διευκρινίσεις σχετικά με σειρά διφορούμενων ζητημάτων του ν. 4571/2018, όπως π.χ. σχετικά με το αν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας, πιστωτικών καρτών κ.ά, με το αν ισοδυναμεί με την επισύναψη βεβαίωσης τράπεζας για το υπόλοιπο τραπεζικών λογαριασμών η επισύναψη αντίστοιχου εγγράφου που εκτυπώθηκε μέσω web banking από τον ίδιο τον υπόχρεο κλπ.”

2. Ζητήθηκε επίσης “η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων, η οποία λήγει στις 31/3/2019. Τούτο αφενός λόγω της ανάγκης παροχής των ως άνω διευκρινίσεων, αφετέρου όμως και για το λόγο ότι οι τράπεζες καθυστερούν ιδιαίτερα να ανταποκριθούν στην υποχρέωση χορήγησης βεβαιώσεων για το υπόλοιπο των καταθέσεων των τραπεζικών λογαριασμών και τις δανειακές υποχρεώσεις των υπόχρεων κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους ή κατά την ημερομηνία κτήσης της ιδιότητας.”

Σχόλια