ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

0

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Πέμπτης προχώρησε στην υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία υπογράφουν περισσότεροι από 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή για την κατάθεση της πρότασης αποτέλεσε η επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, την οποία ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «μέγιστη θεσμική εκτροπή».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τσίπρας «Ενημερώνω το σώμα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει χρήση του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής και καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

Ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση, ενώ, όπως ομόφωνα αποφάσισε το σώμα, η συζήτηση θα αρχίσει το μεσημέρι της Παρασκευής ώστε να δοθεί η δυνατότητα παράτασης της εγγραφής των βουλευτών που βρίσκονται στην επαρχία. Η σχετική ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής, 10 Νοεμβρίου.

Λόγω της πρότασης δυσπιστίας, αναβάλλεται προς το παρόν η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον δημόσιο τομέα.

Σχόλια